Lokal idrottsprofil tar ansvaret för padel och nätverk i Borås. Nu är det klart att det före detta fotbollsproffset Fredrik “Bryngan” Bryngelsson tar ansvaret för utvecklingen av Padel Center i Viared och företagsklubben Business & Sports Club, med  fokus på företag, Puls FM Ligan och privatpersoner. 

Intresset för padeltennis ökar lavinartat och fler och fler nyfikna hittar den roliga sporten runtom i landet. Med en fantastiskt sommar som den här är det många som har provat på här hemma eller i Spanien. 

Dessutom så blev det en enorm publiksuccé för den första proffstävlingen i Sverige med alla världsstjärnor på plats i Båstad och i TV-sändningar.

Padel Center har fyra banor i drift och har under sommaren installerat ett par helt nya mattor på banorna så att anläggningen skall vara i bästa skick med hög standard inför höstsäsongen som redan börjar dra igång. 

– Vi är givetvis mycket nöjda med att lyckats rekrytera “Bryngan” som ansvarig för utvecklingen i Viared. Hans kunskaper och erfarenheter inom idrotten passar det här uppdraget helt perfekt säger Pontus Henryz som är en av ägarna och VD för Business & Sports Club.        

Efter en lång fotbollskarriär ute i Europa och de sista åren i Norrby, så stannade “Bryngan” kvar i stan. 
De senaste 12 åren har han arbetat med att utveckla idrottsföreningar runtom i Sjuhärad. 

Från den 20:e augusti är det dags för nya utmaningar och Fredrik får då ansvaret för anläggningen i kombination med företagsklubben Business & Sports Club.

Det här skall bli riktigt kul och jag ser verkligen fram emot att få jobba med sport i kombination med affärer och nätverk, säger Fredrik som själv hittade padel så sent som i höstas. 


Nu blir det fullt fokus för mig med att locka fler till Padel Center och att knyta nya kontakter till företagsklubben, fortsätter Fredrik. 

Padel och golf är några av de aktiviteter som företagsklubben erbjuder i Borås och övriga Västsverige, och eftersom “Bryngan” är en duktig golfare och engagerad som styrelsemedlem i Borås Golfklubb passar uppdraget för Business & Sports Club riktigt bra, säger Pontus. 

Enligt statistik från SCB så finns det inte mindre än 4300 arbetsplatser med 1-9 anställda och 1 200 arbetsplatser med fler än 10 anställda i Borås, vilket innebär att det finns gott om företagare som kan passa in i Business & Sports Club’s unika koncept i Borås, fortsätter Pontus. 

Ytterligare en rolig nyhet är att “Bryngan” gjort ett avtal med Puls FM som går in som partner för seriespelet eller ligan som vi kallar den på Padel Center med start den 6:e september. 
Det innebär i korta drag att serien får namnet Puls FM Ligan och Fredrik Sandgren från radiokanalen på 104,1 mhz engagerar sig med två olika lag och rapporterar om ligans händelser och prestationer.

Jag älskar padel och vill tävla, så att få möjlighet att göra det med likasinnade i Viared känns grymt. 

Sedan vill jag gärna förnedra min kollega Lasse Nilsson på banan också, om han nu kan hålla sig skadefri ett par timmar, säger Fredrik Sandgren.

 

Vi ser fram emot att få följa utvecklingen i Puls FM Ligan via radiokanalen eftersom det blir en jätteviktig del för anläggningen i Viared, och det skall bli kul att komma igång om några veckor säger “Bryngan”.

Förutom Puls FM Ligan så kommer “Bryngan” bl.a. att ta hjälp av vår nya spanska tränare Oliver för att erbjuda aktiviteter och träningar för tjejgrupper, nybörjarkurser, klubbaktiviteter m.m.

Kontaktuppgifter: Fredrik “Bryngan” Bryngelsson fredrik@padelcenter.se 0702265337
Pontus Henryz pontus@bscg.se 0707354581